Almere haalt meeste Flevolandse sportprijzen binnen

04 februari 2009 08:00

ALMERE - De titels voor beste Flevolandse sportvrouw, sportman en amateursporter van het Jaar zijn vorige week allemaal naar Almeerders gegaan. Wakeboardster Denise de Haan, K1-vechter Remy Bonjasky, hordeloper Gregory Sedoc, judoka Marvin Huisman en het Team Wakeboard Almere vielen in de prijzen.


De prijzen werden uitgedeeld tijdens een speciaal gala in het Agora theater in Lelystad. Presentatrice Dione de Graaff maakte er een waar sportfeest van. Via een speciale website konden Flevolanders stemmen op genomineerden. Die stemmen, samen met de stemmen van de Flevolandse Sportpers en de Topsportpashouders van Flevoland gaven de volgende uitslag.
Sportman van Flevoland 2008 is Gregory Sedoc. De Almeerder drong door tot de halve finale horden tijdens de Olympische Spelen in Peking. Sportvrouw van Flevoland 2008 is Denise de Haan. De Almeerse werd wereldkampioen Wakeboarden.
Ook de titel Sporttalent van Flevoland 2008 ging naar een Almeerder: de jonge judo'er Marvin Huisman. En de titel 'Sportploeg van Flevoland 2008' ging naar het Team Wakeboard Almere.
De voetballers van Flevoboys A1 uit Emmeloord wonnen de titel 'Amateursportploeg' is A1 van Flevoboys uit Emmeloord.
Gedeputeerde John Bos zette de winnaars van de gemeentelijke verkiezingen op deze feestavond ook in het zonnetje.
De avond werd georganiseerd door Sportservice Flevoland in opdracht van de provincie Flevoland. De Flevolandse Mac3Park Sportverkiezingen 2008 werden ondersteund door Omroep Flevoland.
In kader

Bonjasky staat cheque af

De titel Amateursporter van het Jaar ging naar de Almeerder Remy Bonjasky, de K1 vechter die dit jaar opnieuw wereldkampioen werd. Het is bijzonder dat deze Almeerder, die in Japan zo bekend is dat hij niet gewoon over straat kan lopen, als amateur werd aangemerkt. Dat komt omdat het NOC*NSF deze sport niet ondersteunt. Bonjasky is feitelijk een goed verdienende professional. Hij stond de cheque behorende bij de titel, 750 euro, af aan de twee overige genomineerde amateurs.