Almere Haven Festival: spetterend familie-uitje

03 september 2008 07:00

ALMERE - Het bruisende evenement Almere Haven Festival wordt dit jaar gehouden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september. Het Almere Haven Festival bestaat uit de Botterdagen, de Kunstmarkt, de Havenkom Proeverij, het gratis toegankelijke klassieke Havenconcert, optredens van Flevolandse Shantykoren en de Brocante- en Antiekmarkt. Een sfeervol weekend dat niemand mag missen.


Botterdagen

Drie dagen lang varen tientallen botters af en aan in de havenkom. De botterdagen worden georganiseerd door de Stichting tot behoud van de Almeerse botter AM1. Op vrijdag is er een sponsortocht en zowel op zaterdag als op zondag kunnen bezoekers van het festival van 12.00 tot 16.00 uur voor een klein bedrag een tochtje maken op het Gooimeer.
Kunstmarkt

Op zaterdag 6 september houdt Corrosia! van 11.00 tot 17.00 uur een Kunstmarkt in de omgeving van de Kunstgracht (Kerkgracht) in Almere Haven. De kunstenaars zijn zowel professioneel als amateur. Er is een grote diversiteit aan kunstwerken; van schilderijen en aquarellen tot sieraden en design. Het thema is in 2008 Rusland.
Havenkom Proeverij

Op alle dagen van het festival staan er langs de havenkom een lange rij tenten opgesteld waarin verschillende Almeerse restaurants lekkere hapjes en drankjes aanbieden. Elk jaar is er traditioneel een aantal bierbrouwers uit het gehele land die speciale bieren hebben meegenomen.
Klassiek Havenkomconcert

Het hoogtepunt van het Almere Haven Festival is het klassiek concert in de Havenkom. Zaterdagavond 6 september geeft de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen van 20.30 tot 22.00 uur onder leiding van dirigent Giordano Bellincampi een prachtig concert met violist Yossif Ivanov, de sopraan Annemarie Kremer en de tenor Sergey Drobyshevsky. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.
Brocante -en antiekmarkt

Zondag 7 september tussen 11.00 en 17.00 uur staan voor de vijfde keer handelaren van de Brocante en Antiekmarkt aan de kades van de havenkom. Zo'n vijftig handelaren bieden hun oude en antieke producten, zoals servies, aardewerk, glazen, bestek en zilverwerk, boeken, curiosa, meubels, en oud speelgoed, aan het publiek te koop aan. De kramen staan opgesteld langs de waterkant.
Winkelcentrum op zondag open

Het winkelcentrum heeft ook tal van activiteiten op stapel staan. Zo treden zaterdag 5 september shantykoren op en wordt zondag de Zeemeermin of piraat gekozen en strijkt Straattheater Flats neer in het winkelcentrum. Ook wordt er een krasactie gehouden.
Kijk voor meer informatie en programmering op www.almerehavenfestival.nl.