Almere Holland Triathlon trapt af

04 mei 2011 05:00

HAVEN - Als ieder jaar trapt de Stichting Holland Triathlon het jaar voor haar atleten af met een kick-off. Dit is zondag 15 mei in Grand Café de Havenkom aan de Sluiskade 22-26. De poster van deze editie van de Holland Triathlon zal aan de atleten worden gepresenteerd en wordt uit de doeken gedaan hoe het vernieuwde stadion eruit gaat zien.


Deze dag markeert de start van het evenement dat in het laatste weekend van augustus plaats zal vinden in en rond Almere Haven.
Op vrijdag 26 augustus wordt gestart met de Scholentriathlon waar ongeveer 450 scholieren uit heel Nederland aan deel zullen nemen. Zaterdag 27 augustus wordt de Holland Triathlon, de lange afstand georganiseerd. De atleten zwemmen dan 3,8 kilometer, fietsen vervolgens 180 kilometer en lopen daarna nog een hele marathon (42,192 kilometer).
Dit jaar staat de triatlon in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap over de klassieke lange afstand.

Tri-Together

De Stichting Holland Triathlon organiseert ook de Tri-Together. Drie atleten, een zwemmer, een fietser en een loper doen samen een hele triatlon. Ook de Triple Play (drie atleten die ieder 1/3 zwemmen en in estafettevorm 1/3 fietsen en 1/3 lopen en de Business Triathlon (negen atleten die ieder 1/3 deel van het onderdeel zwemmen, fietsen of lopen.
Sportief openen

Iedere sporter die de intentie heeft om deel te nemen aan één van de wedstrijden van de Holland Triathlon, is van harte welkom om het evenement op sportieve wijze te openen. Dat gebeurt door het afleggen van het fietsparcours van 60 kilometer. Gezelligheid en kennismaking staan voorop. De start is om 11.00 uur maar vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar.