Almere krijgt nieuw landschapskunstwerk bij Weerwater

31 maart 2021 09:00

ALMERE – De gemeente Almere gaat een nieuw kunstproject realiseren bij het Weerwater. Het kunstwerk gaat deel uitmaken van de reeks landschapskunstwerken die door de hele provincie in het landschap staan, zoals de Groene Kathedraal en Polderland Garden of Love and Fire in Almere.

De gemeente Almere is op zoek naar twee enthousiaste inwoners die lid willen worden van de adviescommissie van Land Art Flevoland, om mee te denken en te beslissen over deze kunstopdracht. "De precieze plek van het kunstwerk is nog open, om bij het selecteren van een kunstenaar of het soort kunstwerk ook nog wat keuze te hebben als commissie", vertelt Martine van Kampen van Land Art Flevoland. "We willen in het traject alvast een pilot van het kunstwerk op de Floriade doen, als activiteit, maar het kunstwerk zelf zal later af zijn."

Kunstenaar selecteren

De adviescommissie komt drie keer bij elkaar om het thema van de kunstopdracht te bepalen en de kunstenaar te selecteren die een opdracht krijgt voor het maken van een schetsontwerp. Dat gebeurt na een uitgebreide introductie over 'land art' en de bestaande kunstwerken in Flevoland, waarvan er één of twee samen worden bezocht. De eerste drie bijeenkomsten worden ingepland in april en mei. Vervolgbijeenkomsten worden per keer bekeken. Het is de bedoeling om vóór de zomer een kunstenaar de eerste opdracht te geven en deze in het najaar te beoordelen.

Aanmelden voor 7 april

De adviescommissie bestaat uit vijf mensen met professionele ervaring in beeldende kunst, landschap en publieksprojecten en twee inwoners van Almere. Almeerders die interesse hebben kunnen een korte motivatiebrief schrijven en deze voor 7 april 2021 mailen naar lot@landartflevoland.nl. Kennis van kunst is mooi meegenomen, maar geen vereiste.

Het nieuwe kunstproject gaat deel uitmaken van de serie landschapskunstwerken in Flevoland zoals de Groene Kathedraal.