Almere on Stage spettert tijdens eerste editie Vmbo-leerlingen massaal op bezoek bij Almeerse bedrijven

23 april 2010 07:00

ALMERE - Het vmbo uit Almere heeft zich donderdag 15 april van zijn beste kant laten zien tijdens de Doedag van Almere on Stage. Ruim achthonderd leerlingen van de zes Almeerse vmbo-scholen Echnaton, Buitenhout College, Oostvaarders College, Helen Parkhurst, De Meergronden en Baken Stad College gingen op bezoek bij tweehonderd bedrijven in Almere.


Dinsdag 30 maart hebben de vmbo'ers en bedrijven in de Creative Campus in Almere Buiten matches gemaakt. Wethouder Martine Visser opende door middel van een eerste match met leerlingen de beursvloer. De 'Doedag' van Almere on Stage was hier een vervolg op, waarvoor de bedrijven enthousiast rondleidingen, demonstraties, meeloopdagen, bedrijfsexcursies en gastlessen verzorgd hebben.
Almere On Stage is een ideëel project en wil naast het opbouwen van een professioneel netwerk voor leerlingen, en het opbouwen van reële beroepsbeelden ook tegenwicht bieden aan de negatieve media over het vmbo. Almere on Stage wil de leerlingen in contact brengen met beroepsbeelden en de werkomgeving van een bepaald beroep. Inge Kirsten, decaan VMBO-Buitenhoutcollege: "Dit is zeer zeker gelukt. Leerlingen en beroepsbeoefenaren op de Doedag waren enthousiast, en geven aan dat dit initiatief zeker doorgezet en uitgebreid moet worden in Almere."
Door leerlingen regelmatig in contact te brengen met beroepsbeelden kunnen zij aan de slag met het maken van een juiste keuze. Dit is voor verschillende partijen een win-win situatie, voor de leerlingen die een juiste keuze kunnen maken maar ook voor de bedrijven die een gemotiveerde nieuwe werknemer krijgen omdat hij of zij goed weet wat er verwacht wordt.
Kijk voor meer informatie op www.almereonstage.nl of kijk voor een registratie van Almere on Stage op de website http://brainboxx.ning.com.