Almere Partij ziet achterban overstappen naar PVV"Ik kan het ze niet kwalijk nemen"

10 maart 2010 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - "Almeerders die al jaren op de Almere Partij stemmen gaven me voor de verkiezingen al te kennen dat ze naar de PVV over zouden stappen. Ze zeiden dat ik de politiek heb kunnen veranderen en denken dat de PVV het nu wel kan. Ik kan het ze niet kwalijk nemen."


Fractievoorzitter Bob Fonhof zag dat zijn Almere Partij vorige week de twee zetels in de gemeenteraad moest inleveren. "We zijn de oudste partij van Almere", zegt Fonhof die weigert het hoofd in de schoot te leggen. "En ik ben dan misschien geen professor; ik was wel altijd op straat te vinden. Almeerders om hun mening vragen, juist omdat de politiek vervreemd is van de mensen. Ze voelen zich in de maling genomen."
Fonhof is er van overtuigd dat de PVV ook geen potten kan breken. "En mochten ze dat wél kunnen, dan krijgen we vier prachtige jaren zonder diefstallen, zonder ellende. Dat lijkt me geweldig. Nee even serieus: de PVV doet toch niks."
Toch is de Almere Partij volgens Fonhof niet dood. "Ben je gek? We hadden juist dit keer heel capabele mensen klaarstaan. We gaan gewoon door."
Wel zal Fonhof veel minder in de politieke arena te zien zijn. "Ik heb nu meer tijd voor de hobby die ik nog maar kort geleden ontdekt heb: schilderen. Op mijn website www.bobfonhof.nl heb ik er een heleboel online staan. Ik krijg er veel positieve reacties op."
En over vier jaar weer terug op het politieke toneel? "Wie weet", zegt Bob Fonhof. "Het boek van de PVV zal dan wel uit zijn."