Almere Poort eind 2012 per trein bereikbaar

29 oktober 2009 11:53

POORT - De gemeente Almere, ProRail, NS en de provincie Flevoland ondertekenden dinsdag 21 oktober de stationsovereenkomst voor Almere Poort. Dit is een belangrijke stap in het realisatieproces van een treinstation in het nieuwe stadsdeel. Naar verwachting is het station eind 2012 gereed. Dan is Poort met zes treinen per uur bereikbaar.


De afspraken in de stationsovereenkomst vormen de basis voor de verdere uitwerking van het ontwerp en het toekomstige beheer.
Wethouder Adri Duivesteijn is positief over het besluit: "Inmiddels wonen er zo'n duizend mensen in Almere Poort, en dit aantal groeit dagelijks. Op termijn biedt het stadsdeel naar verwachting plaats aan dertigduizend inwoners. Het is van groot belang dat deze mensen niet worden gedwongen 'de auto te pakken', maar gebruik kunnen maken van een hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk. Een treinstation is een onmisbare schakel in zo'n netwerk."

Het station

In Almere Poort wordt een station gerealiseerd met basisvoorzieningen zoals perrons, liften en trappen maar ook met voldoende kaartautomaten, wachtruimtes en service- en alarmzuilen. ProRail en de gemeente Almere hebben de intentie om het basisstation in de toekomst verder uit te breiden.