Almere Sailors stopt samenwerking met coach Eric Kropf

10 maart 2021 16:30

ALMERE - Met directe ingang heeft Almere Sailors de samenwerking met hoofdcoach Eric Kropf stopgezet. Aanleiding is het wegvallen van de chemie tussen coach van de Almeerse basketballers en het team.

In de afgelopen weken kwam meer en meer aan het licht dat de semiprofessionele omstandigheiden zoals deze spelen bij Almere Sailors en de inzichten hierop vanuit de hoofdcoach botsten met de inzichten en handelswijzen van de rest van het team. Bij het bestuur van Almere Sailors is de afgelopen dagen duidelijk geworden dat dit verschil niet meer te overbruggen viel.

Dankbaar

Het bestuur van Almere Sailors is Eric Kropf zeer dankbaar voor zijn inspanning bij de opstart en opbouw in het eerste seizoen in de DBL competitie. 'De kennis en de kunde van Eric was zeer van toegevoegde waarde in een periode van grote onbekendheid in Almere met de materie', aldus een persverklaring.

Gregory Tjin-A-Koeng

Voor de korte termijn kiest Almere Sailors ervoor om de begeleiding van het team neer te leggen bij de stafleden die overblijven. Onder leiding van de huidige assistent-coach Gregory Tjin-A-Koeng