Almere Sailors toont herstel tegen BAL Limburg

15 maart 2021 08:00

ALMERE - Zaterdag speelden de basketballers van Almere Sailors de eerste wedstrijd in de Elite fase van de competitie. Tegenstander was Basketbal Academie Limburg. Het eerste kwart toonde Almere Sailors dat het zich goed had hersteld van de wedstrijd tegen Donar.

Het wist Basketbal Academie Limburg goed partij te bieden waardoor een gelijk opgaande wedstrijd was te zien. Dit kwart eindigde dan ook met een stand van 23–22. Het tweede kwart was duidelijk voor Basketbal Academie Limburg. Door het beweeglijke spel zorgden de Limburgers ervoor dat Almere Sailors verdedigend het zeer zwaar kreeg.

Na rust zat Almere Sailors beter in de wedstrijd. In het derde kwart gingen de ploegen gelijk op, maar de Almeerders waren niet meer in staat om dichterbij te komen. In het laatste kwart begon het bij Almere Sailors plotseling te lopen. Met een 13–2 run kwam zeven minuten voor het einde een stand van 71–82 op het bord en kwam er geloof in een goede afloop. Met nog één minuut op de klok leek het Almere Sailors daadwerkelijk te lukken om de wedstrijd spannend te maken en verkleinde het de achterstand tot zeven punten. Basketbal Academie Limburg speelde zich echter op tijd onder de druk van Almere Sailors uit en kon de wedstrijd toch nog redelijk eenvoudig uitspelen naar een eindstand van 93–105. Ondans het verlies was duidelijk een ander Almere Sailors te zien. Het vertrouwen in goede resultaten is duidelijk groeiende.

Donderdag 18 maart speelt Almere Sailors om 18:30 een uitwedstrijd tegen Den Haag. Zaterdag 20 maart om 19:30 is de volgende thuiswedstrijd. Deze is tegen Yoast United.

In het laatste kwart begon het te lopen bij Almere Sailors. (Foto: Marcel van Gaalen)