Almere Sailors wint weer van Apollo

01 april 2021 13:00

ALMERE - Almere Sailors speelt, zo bleek woensdagavond weer, maar wat graag tegen Apollo Amsterdam. Van de drie overwinningen van de Almeerse basketballers zijn er twee geboekt tegen de hoofdstedelingen.

Almere Sailors legde vooral voor de pauze hun wil op aan de Amsterdammers: 31-46. Na de pauze kwam Apollo wel beter in de wedstrijd, maar dat was niet genoeg om alsnog de punten in eigen huis te houden: 77-80. Aanvallend liet het Apollo alle hoeken van de basket zien en toonden zo de bereidheid de overwinning voor de tweede keer tegen Apollo op te eisen. Dat leek al vroegtijdig te gebeuren, voornamelijk door toedoen van het sterke duo Dante Lombardi en Eamonn Joyce. Apollo was nergens te bekennen en stond al vroeg in de wedstrijd dik achter. Dat ging lange tijd zo door, zeker toen Yoeri Hoexum, Lombardi en Edwin Richmond doel troffen met goede schoten. Dit leidde tot een ruststand van 31-46 voor Almere Sailors.

20 punten

Na rust bleef het beeld vooralsnog hetzelfde. Het verschil liep op tot 20 punten voorsprong voor Almere Sailors. Dit voornamelijk door het energieke spel van de Sailors en daarbinnen met name het sterke spel van Dante Lombardi. Apollo keek toe naar hoe de ballen erin bleven vallen. Pas in het laatste kwart leek Apollo weer in de wedstrijd te komen. Dexter Hope schoot meerdere driepunters raak en ook Bottelier begon meer te scoren. De Sailors verzuimden dit keer niet om iets terug te doen, maar zagen Apollo wel dichterbij komen. Vrije worpen hielden Sailors echter op een veilige voorsprong. Apollo kon met een driepunter nog een verlenging forceren maar mist deze. De Sailors boekten met 77-80 voor de tweede keer een knappe overwinning op Apollo.

Aanstaande zaterdag 3 april om 20:00 uur speelt Almere Sailors nogmaals een uitwedstrijd. Dan in Weert tegen Basketball Academie Limburg. Maandag 5 april om 19:30 volgt er een thuiswedstrijd tegen The Hague Royals. Beide wedstrijden zijn live te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl.