Almere stelt zich kandidaat voor organisatie Floriade 2022

07 december 2011 06:00

STAD CENTRUM - Almere heeft zich vorige week officieel ingeschreven bij de Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR) voor de organisatie van de Floriade 2022. Kort geleden ging de gemeenteraad unaniem akkoord met deze voordracht. De kandidaatstelling van Almere kan rekenen op brede steun.


Een coalitie van ondernemers, culturele- en onderwijsinstellingen uit Flevoland is enthousiast over het initiatief. Ook Provincie Flevoland en alle gemeentebesturen uit de provincie steunen de kandidaatstelling.
Almere heeft een aantrekkelijk casco waarbinnen de Floriade vorm kan krijgen. De stad is ontworpen als 'Green City' en biedt een vruchtbare ambiance voor een wereldtuinbouwtentoonstelling. Het vormt de ideale expositieruimte om de prestaties en innovaties van de Nederlandse tuinbouw te tonen, waarbij de Floriade zal worden omringd door de Almeerse pronkstukken. Zoals de overweldigende groenstructuur, het vele water, de uiteenlopende duurzaamheidinitiatieven en de zelfbouwgebieden.
Vanaf 2012 zullen er initiatieven worden ontplooid, manifestaties georganiseerd en projecten gestart die de weg plaveien naar het evenement van 2022.
De NTR maakt op 1 februari bekend welke gemeenten een bidboek mogen indienen dat voor 1 juli gereed moet zijn. Na afloop van de Floriade in Venlo wordt bekend gemaakt wie tien jaar later de Floriade mag huisvesten.