Almere-Taxi komt met voordelige 55-plus-pas

10 juni 2009 07:00

ALMERE - Taxibedrijf Almere-Taxi komt met een gratis seniorenpas voor 55-plussers. Pashouders krijgen met de pas fikse korting op ritten binnen Almere.


"Er zijn andere taxidiensten die senioren ophalen tegen gereduceerd tarief, maar dan worden meerdere klanten in één auto gezet en gaan vervolgens verschillende adressen af", zegt Gerard de Haan van Almere-Taxi. "De wachttijden lopen dan flink op. Een uur is eigenlijk wel minimaal, al blijft altijd afwachten wanneer de taxi precies voor komt rijden. Het is erg frustrerend voor klanten wanneer ze bijvoorbeeld op tijd voor een afspraak moeten zijn in het ziekenhuis of theatervoorstelling.
Met de 55-plus-pas wil Almere-Taxi deze doelgroep beter bedienen. De Haan: "Deze groep mensen wordt gewoon slecht behandeld. Wij bieden hen een voordelige oplossing met flinke kortingen op de ritprijzen."
Waar het normale tarief voor bijvoorbeeld een ritje van Haven naar Buiten ongeveer 30 euro kost, rekent Almere-Taxi 19,90 euro voor pashouders. Van Stad naar Haven moet 14,90 worden afgerekend. "Dat kost normaal ongeveer 21 euro", zegt De Haan. Voor ritten binnen hetzelfde stadsdeel rekenen we maximaal 9,90 euro. Is de afstand kort, dan rekenen we gewoon de meterprijs. Het grote voordeel voor deze mensen is dat de taxi binnen twintig minuten komt voorrijden. Zo kunnen ze 's avonds ook wat makkelijker de deur uit. Wij proberen deze doelgroep toch op een veilige en voordelige manier te bewegen om zich misschien meer buiten de deur te manifesteren. Sociale contacten voor oudere mensen zijn heel belangrijk. Vaak gaat het om de pioniers die de grondslag gelegd hebben voor Almere. Dit mag en moet niet vergeten worden, vandaar deze blijvende actie."
Wie de pas wil aanvragen kan bellen met 036-5353400 of mailen naar info@almere-taxi.nl.