Almere thuishaven Nederlandse volleybaldames

15 november 2009 13:19

POORT - De Nederlandse volleybaldames hebben Almere gekozen als thuisplaats. Wethouder Arno Visser en gedeputeerde John Bos sloten daartoe vorige week woensdag een overeenkomst met Marcel Sturkenboom van de Nevobo.


In het nieuwe winterprogramma van de nationale dames volleybalselectie worden dagelijks trainingen afgewerkt met een groep met jonge, talentvolle volleybalsters. "Dit is eigenlijk de volleybalacademie van het Nederlandse damesvolleybal", zegt bondscoach Avital Selinger. "Het is de bedoeling dat jonge talentvolle dames hier in deze extra trainingssessies laten zien wat ze kunnen. Hier kunnen ze extra uren maken die hard nodig zijn om internationale potentie te krijgen en kunnen wij tegelijkertijd werken aan de punten die wij als volleybalbond belangrijk vinden."
Volgens John Bos, gedeputeerde van de provincie Flevoland heeft dit alles een positieve invloed op de provincie Flevoland. "Flevoland is een samenleving in opbouw en dat is precies wat hier ook gebeurt. Jonge talentvolle speelsters investeren voor de toekomst. De provincie Flevoland wil en kan zich daar prima in verplaatsen."
Na het faillissement van Omniworld Volleybal en Basketball is er een groot deel van de topsport uit Almere weggevallen. Dit samenwerkingsverband zorgt weer voor een nieuwe mogelijkheid tot topsport in de provincie Flevoland, want naast deze extra trainingen zal het nationaal damesvolleybalteam haar thuiswedstrijden in Almere gaan spelen.