Almere thuisstad Nederlands Dames Volleybalteam

21 oktober 2009 06:41

POORT - Vanaf het komende internationale seizoen is Almere de nieuwe thuisstad van het Nederlands Dames Volleybalteam. Dat meldt de provincie. De wedstrijden en trainingen van het team vinden plaats in het Topsportcentrum.


De belangrijkste voorwaarde voor de keuze voor Almere is dat alle faciliteiten om topsport te bedrijven aanwezig zijn. Het Topsportcentrum kan grote, internationale evenementen aan. Bert Goedkoop, technisch directeur van de Nevobo, is positief over de samenwerking. "In zo'n hal hoort een team te spelen van wereldniveau en dat zijn onze dames. Bovendien is het prettig een vaste partner te hebben voor de evenementen en trainingen." Wethouder Arno Visser reageert trots: "Almere en Flevoland zijn erg blij dat we onze volleybaldames kunnen steunen in hun streven naar Olympisch goud in 2012."
Door de samenwerking krijgt volleybal een belangrijke rol in de provincie, die de ambitie heeft om sportiefste provincie van Nederland te worden. Zo wordt samen met de Nevobo de sport actief ingezet voor de profilering in de regio, bijvoorbeeld door het stimuleren van de samenwerking tussen scholen, verenigingen en het bedrijfsleven. Verder krijgt Almere een zogenaamd RTC (Regionaal Trainingscentrum) en worden diverse opleidingsfaciliteiten gecreëerd. Tot slot zijn de faciliteiten aanwezig om grote breedtesportactiviteiten te organiseren.