Almerekoi: dé vijverspecialist van Almere

17 september 2008 07:00

ALMERE - Op het industrieterrein De Uitgeverij is Almerekoi gevestigd, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in vijvertechniek. Alle benodigdheden om een vijver te bouwen en te onderhouden is bij Almerekoi te vinden of te bestellen. Van speciale filters voor het houden van Japanse Koi tot de kleinere standaardfilters voor goudvisvijvers.


Ook vijverpompen, luchtpompen, visvoeders, waterverbeteringsproducten, schepnetten etc, zijn bij Almerekoi te vinden. Eigenaar René Gessel heeft jarenlange ervaring op het gebied van vijvers/filters en kan dus zeer deskundig advies geven.
Het houden van Koi vraagt een speciale behandeling. Gessel: "Je kunt ze niet zomaar in je vijver zetten, je moet je er echt van tevoren in verdiepen. Er wordt wel gezegd dat het houden van Koi een dure hobby is. Misschien is dat wel zo maar er zijn vandaag de dag zeer veel producten te verkrijgen in verschillende prijsklasse en dus bereikbaar voor elke portemonnee. De prijzen van de Koi kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's, maar zijn er ook al vanaf 4,50 euro."
Deskundig advies voor elke beginnende vijverliefhebber is van zeer groot belang. Dit geldt dubbel voor het realiseren, onderhouden van een Koi-vijver. "Hoe vaak horen we niet de zelfde verhalen van "hoe ik het had moeten doen", zegt Gessel. "Te veel beginnende hobbyisten maken de zelfde fouten, wat met een advies gesprek voorkomen had kunnen worden. Almerekoi kan, en is zeer bereid, u hierbij van dienst zijn."
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag Koi-avond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Almerekoi v.o.f.

Editiestraat 5
1321 NG Almere
www.almerekoi.nl
info@almerekoi.nl