Almeriade verbindt AlmeerdersDoe mee aan Almeriade in mei

24 april 2010 07:00

ALMERE - De Almeriade start op 15 mei in het winkelcentrum van Almere Buiten. Almeerders kunnen zich nu opgeven voor alle onderdelen van dit veelkleurige evenement: de talentenjacht, voetbal, jeu de boules, koekjes bakken of een kraampje op de braderie.


Het doel van de Almeriade is het maken van verbindingen tussen Almeerders. Mede-organisator Henk Struik: "Wars van het denken in hokjes spreken we dan ook bewust niet van een multicultureel evenement. Almeriade is voor alle Almeerders ongeacht achtergrond, kleur, geloof of beperking. Dat maakt de Almeriade uniek."
In de geest van de Almeriade wordt deze georganiseerd door Almeerse bewoners en niet door een commercieel bedrijf of organisatie. Sponsoring door bedrijven en ondernemers moet mede zorgen voor de gewenste verbindingen. "Ook dit jaar is dat weer ruimschoot gelukt!"

Meedoen als particulier of bedrijf

Uiteraard blijven partners en sponsors altijd welkom om zich te verbinden aan de Almeriade. Henk: "Het aftellen is begonnen, op 15 mei gaan we van start in het winkelcentrum van Almere Buiten. Voor alle onderdelen, voetbal, jeu de boules, koekjesbakwedstrijd, talentenjacht en braderie kan men zich nog steeds opgeven."
Met name het onderdeel jeu de boules moet de verbinding leggen tussen mensen met en mensen zonder een beperking. "Zelfs blinden kunnen die sport beoefenen! Hiervoor zijn speciale boules ontwikkeld met een geluidje." Organisaties als Triade, Kwintes, ABRI en de Zorggroep worden opgeroepen cliënten warm te maken voor deelname. Iedereen is welkom.
Nog even de dagen op een rij:
15 mei Almere Buiten (winkelcentrum)
30 mei Almere Stad (Diagonaal en Stadhuisplein)
5 juni Almere Haven (Havenkom)
12 juni Almere Stad (Grote Markt)
19 juni Finale in Stadshart Almere
Voor informatie en aanmelden: www.almeriade.nl.