Alpe d'Huzes, Samenloop voor Hoop, A Sisters HopeSporters ontfermen zich over goede doelen

23 april 2010 12:17

ALMERE - De sportredactie van deze krant wordt de laatste weken overstelpt met sporters die zich in willen zetten voor goede doelen. Hoe sympathiek ook: het is ondoenlijk om elke sporter ruimte op de sportpagina te geven. We geven hierbij een bloemlezing van sporters die om aandacht vroegen.


Vooral de Alpe d'Huzes is sterk in opkomst. Mede door de grote aandacht op Radio 2 zetten steeds meer sporters zich in om de alpenreus zes keer te beklimmen ten bate van KWF Kankerbestrijding. De bekende Almeerse triatleet Gregor Stam doet al twee jaar mee aan deze actie. Dit jaar doet Stam weer mee en krijgt hij in ieder geval gezelschap van Hans Nobbenhuis, Klaas Buis, Frans Klaver en Laurens de Waard. Het bedrijf Metafoor gaat met het personeel de Alpe d'Huzes rijden.

A Sisters Hope

Ook voor A Sisters Hope zijn veel Almeerders letterlijk actief. De opbrengst van deze loop gaat naar Pink Ribbon voor onderzoek naar borstkanker. Om aan deze wandeling deel te nemen, moeten deelnemers 1500 euro sponsorgeld meenemen. Dit is Astrid Affourtit vorig jaar ruimschoots gelukt. Maar dit jaar loopt ook haar man mee en moet er dus 3000 euro komen. Ook Bea Zegeling zet zich al enige jaren voor deze actie in.
Roparun

Marcel van Alder is betrokken bij een team (ThiemeKobalt) dat aan de Roparun meedoet. Hierbij rennen hardlopers in het Pinksterweekeinde van Parijs naar Rotterdam. De opbrengst is voor diverse stichting die zich inzetten voor kankerbestrijding.
Tot slot is er de vermaarde Henk Mollema, die al jaren de marathon op klompen loopt om zo geld op te halen voor goede doelen. Dit jaar staat de Amsterdam Marathon op de agenda van Mollema.
IN KADER
Alpe d'Huzes

Gregor Stam      http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/gregor/individueel
Hans Nobbenhuis    http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/nobbenhuish/team/
Frans Klaver      http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/frans1964/team/
Laurens de Waard   www.cycloco.nl
Klaas Buis      klaasmirjam@kpnplanet.nl
Metafoor      www.metafoor.nl
A Sisters Hope

Astrid Affourtit      http://members.chello.nl/w.nijveldt/
Bea Zegeling      www.bealooptvoorasistershope.nl
Roparun

Thieme Kobalt      www.thiemekobaltteam.nl