Altijd op de voorste rij bij live-stream van De Meester

08 april 2020 00:00

ALMERE - Ook in het poppodium van Almere is het stil. Waar De Meester normaliter zo'n vier acts per weekend op de planken heeft staan, is het podium vanwege de coronacrisis gesloten voor bezoekers en artiesten. Maar het team heeft niet stil gezeten. Ze bedachten een concept om zowel de lokale beroepsmuzikant als hun trouwe bezoekers een hart onder de riem te steken.

Vorige week zaterdag trapte De Meester af met de 'Front Row Sessies', een live-stream met lokale beroepsmuzikanten en een sprekend decor. Tijdens de Front Row Sessies kan je elke zaterdag om 15.00 uur genieten van live-concerten, gewoon thuis vanaf je eigen bank.

Singer-songwriter Daniel van der Zee had de primeur. Hij speelde een heuse one-man-show met zijn akoestische gitaar en speelse zang. Het is ook al bekend welke muzikanten we nog meer mogen verwachten, zoals Alexander del Prado, Gitta de Ridder, MC DRT en Norah Jane.

Door de noodzakelijke maatregelen van het RIVM vallen voor veel beroepsmusici de inkomsten gedeeltelijk of zelfs volledig weg. De Meester geeft aan blij te zijn dat ze met dit concept iets terug kunnen doen voor de lokale muzikanten, maar ook voor de bezoekers. Daarom zal er iedere zaterdag om 15:00 uur een live-stream te zien zijn via het YouTube kanaal van 'Popodium de Meester'. Deze is gratis te volgen of terug te kijken.

Daniel van der Zee gaf een one-man-show met gitaar en zang. (Foto: aangeleverd)