Altrivon: dé Specialist voor vachtverzorging van katten

27 februari 2010 08:00

FAUNABUURT - Honden- en kattentrimsalon Altrivon aan de Antilopestraat 16a in Buiten bestaat alweer vijf jaar. Eigenaresse Yvonne Swart is zich in de tijd gaan specialiseren in het trimmen van katten. "Natuurlijk: de hondjes die er vanaf het begin zijn die trim ik nog steeds en dat blijf ik ook doen."


De meeste rassen die bij Altrivon komen zijn de Pers, de Maine Coon en Noorse Boskatten. "Maar ook kortharige katten kunnen we trimmen", zegt Yvonne. "We kunnen iedere kat scheren, plukken, wassen en de nagels knippen. Pijnloos en zonder verdoving of narcose."
Bij veel katten zitten de haren in de klit, merkt Yvonne. "Een paar klitjes zijn er wel uit te kammen maar wanneer de kat teveel klitten heeft en de vacht is vervilt dan is het beter om de kat te laten scheren. Ik sta niet met de tondeuse meteen klaar maar ga eerst kijken hoe de staat van de vacht is. Wanneer er geen klitten of vervilting is, wordt de kat geborsteld en gekamd, daarna begint pas het plukken. Het voordeel hiervan is dat de vacht goed te onderhouden is voor de eigenaar en de vacht minder gaat klitten. Het resultaat is niet alleen prachtig maar voor u als eigenaar scheelt het enorm veel haar in huis, en de kat is beter doorkambaar. "
Wie meer wil weten over vachtverzorging bij katten, kan deelnemen aan een workshop bij Altrivon.

Katten Trimsalon Altrivon

Antilopestraat 16a
1338 EE Buiten
036 - 5328744
www.altrivon.nl
www.kattentrimsalon.com