Alzheimer Café over de Wmo

29 februari 2012 06:00

PARKWIJK – Wat betekent de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) voor mensen met dementie? Op die vraag wordt verder ingegaan tijdens het Alzheimer Café Almere van maandag 5 maart. Het begint om 19.30 uur in Verpleeghuis Polderburen aan de Schietwilgsingel 2.


In de Wmo is geregeld dat mensen met een beperking – zoals bijvoorbeeld dementie – de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. De gemeente voert deze wet uit en bepaalt waar iemand voor in aanmerking komt. Zo is er in de gemeente Almere het Servicepunt Z, waar burgers terecht kunnen voor onder meer aanpassingen in de woning, speciaal vervoer maar ook voor ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.

Ondersteuning in Almere

Steeds meer hulp en voorzieningen worden ondergebracht bij deze Wmo en iedere gemeente legt zijn eigen accenten binnen de uitvoering ervan. Hoe is hulp en ondersteuning eigenlijk geregeld in de gemeente Almere? Wat betekent de Wmo nu precies voor mensen met dementie en wat gaat er in die wet veranderen? Wanneer kom ik voor een voorziening in aanmerking en wat kost mij dat? Nelly Maaskant werkt bij de gemeente Almere en is verantwoordelijk voor de Wmo. In het Alzheimer Café van 5 maart gaat ze in op deze vragen.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. Neem voor meer informatie kunt contact op met Lenny Achthoven, 5454660.