American Election op Baken Park Lyceum

05 november 2008 08:00

ALMERE - De Amerikaanse presidentsverkiezingen houden ook in Almere de gemoederen bezig. Verkiezingkoorts bij het Baken Park Lyceum. Afgelopen maandag was er Election-middag waarbij Vwo 5-leerlingen verkiezingenclips toonden. Amerika-deskundige Frans Verhagen gaf een lezing.


Bijna alle kranten in de wereld staan deze woensdag bol over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook in Almere houden de verkiezingen veel mensen in de greep. Zo stond op het Baken Park Lyceum de hele maandagmiddag in het teken van de strijd tussen de kandidaten Barack Obama (Democraten) en John McCain (Republikeinen).
Amerika-deskundige Frans Verhagen was op de school aan de Bunuellaan aanwezig. Hij houdt zich sinds 1980 intensief bezig met de Verenigde Staten en studeerde in dit land en werkte als correspondent. Daarnaast heeft hij een aantal boeken over Amerika geschreven, zoals 'the American way' uit 2005.
De afgelopen weken hadden de Vwo 5-leerlingen in groepjes al hard gewerkt aan het vervaardigen van een verkiezingsclip van één minuut, waarin een politiek issue vanuit Republikeins of Democratisch oogpunt met propagandatechnieken aan de orde werd gesteld. De clips werden in de aula vertoond en beoordeeld door een strenge maar rechtvaardige jury, bestaande uit twee docenten en de heer Frans Verhagen. Ook het publiek had een stem. Het maken van deze clip was onderdeel van de portfolio-opdracht, behorend bij het profiel Maatschappij. Voor deze opdracht zullen de leerlingen ook een waardering krijgen.