Amerikaanse softbalster naar Almere '90

09 april 2010 13:50

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het leek aanvankelijk op een aprilgrap, maar het bleek toch werkelijk waar: op 1 april arriveerde de Amerikaanse softbalster Kelly Gardner in Nederland. Ze gaat de vrouwen softbalselectie van Almere'90 versterken.


Gardner is een geroutineerde, ervaren en mondiale speelster die het jeugdige team van de ambitieuze Almeerse club op sleeptouw moet nemen. Van de Amerikaanse wordt verwacht, dat zij de selectie, die dit jaar weer onder leiding staat van headcoach Rob Korpel, een push omhoog geeft. Want het doel is om de komende tijd serieus te gaan bouwen aan een softbalploeg die op termijn moet gaan meespreken in de nationale competitie. Dit seizoen speelt Almere'90 in de landelijke 2e klasse. Het streven is om binnen afzienbare tijd weer daadwerkelijk terug te komen in de Eerste klasse. En de 'Overgangsklasse' is daarna het daaropvolgende doel. Dat alles vereist evenwel een verhoging van het spelpeil. En het speelniveau in het algemeen. Daartoe is gekozen voor gerichte versterking. Op cruciale posities als 'pitching, infield en batting'. De inbreng van de Amerikaanse Kelly Gardner moet daarvoor gaan zorgen.

Connecticut

Gardner is met haar 27 jaar een gelouterde werpster, maar ook in het binnenveld kan zij uitstekend uit de voeten. Ook haar slagprestaties mogen er zijn. De in Connecticut geboren softbalster heeft een geweldige palmares in het USA Softbal op haar naam staan. Van meest waardevolle speelster en beste pitcher in Highschool en College competities, tot en met diverse recordcijfers als meeste overwinningen en shut-outs voor Lynn University in Florida.
Afgelopen seizoen speelde KG - zoals ze in de omgang graag genoemd wordt - met het sterke 'Team No Fear' in de Harlem Womens Fast Pitch League in New York en was als werpster wederom zeer sterk en bijzonder succesvol.