Andy Docter wint Bowlsmasters-toernooi

18 maart 2009 08:00

PARKWIJK - De bowlshal in de Parkwijk was het toneel van het tweede Bowlsmasters toernooi dat afgelopen weekend werd georganiseerd door de Almere Bowls Club. Andy Docter won de bijbehorende trofee.


Het Bowlsmasters-toernooi is uniek. De beste acht dames en heren van Nederland worden uitgenodigd. Van de zestien spelers in de voorronde konden zich acht plaatsen voor een finaleplaats op zondag.
Namens de Almeerse Bowls Club (ABC) speelden Annie van Belzen en Ria Schreutelkamp, de verrassing van het Nederlands Kampioenschap. Helaas haalde Annie van Belzen de finale niet. Ria Schreutelkamp won twee wedstrijden en haalde als enige dame wel een finaleplaats.
In de finale gaat de winnaar door voor plaats 1 tot en met 4 en de verliezer vervolgens speelt voor de plekken 5 tot en met 8. Om bij de eerste vier te eindigen is het van belang dat de eerste partij wordt gewonnen. Hierin moest Schreutelkamp het opnemen tegen Harry Beertema van BCO uit Oudenrijn. In de eerste set had Schreutelkamp het moeilijk, maar in de tweede set ging het gelijk op tot 4-4, maar met een verschil van 5 (!) millimeter verloor ze haar eerste partij. Ook in haar tweede partij had Schreutelkamp moeite met de eerste set. Ook de tweede partij, tegen Nederlands Kampioen Wim van Ginkel, ging nipt verloren.
De strijd om de titel ging uiteindelijk tussen favoriet Andy Docter van H.B.V. De Rink en Rex Allen van BC Eindhoven. Na een spannende wedstrijd veroverde Andy Docter de felbegeerde Bowlsmasters-titel en ontving de eerste prijs van ondernemer en sponsor Paul Steenvoorden.