Annamarie Thomas, Jetix-Testpiet en wethouder bij openingSchaatsbaan Schipperplein gaat weer open

19 november 2008 08:00

ALMERE - De schaatsbaan op het Schipperplein wordt op zaterdag 22 november om 12.00 uur geopend door ex-topschaatster Annamarie Thomas, Testpiet (van de Club van Sinterklaas) en wethouder Arno Visser van Sport. Het wordt een waar pietenspektakel die dag.


Er zijn pieten die met de kinderen meeschaatsen en kinderen kunnen met de Jetix-Testpiet op de foto. De opening is georganiseerd in samenwerking met de ondernemersvereniging Stadshart en DooWorld. DooWorld verzorgt de koek-en-zopie-tent met warme chocolademelk. Alle kinderen kunnen meedoen aan een mini-elfstedentocht. Ze moeten dan elf rondjes rijden en krijgen op een heuse elfstedenkaart na ieder rondje een stempel. Na afloop van hun tocht krijgen de kinderen een mooi aandenken. Deelname kost één euro, exclusief schaatshuur. De opbrengst gaat naar gezinnen met gehandicapten kinderen in Kirgizië (zie www.geefeenkoe.nl). Na afloop kunnen de kinderen naar de intocht van Sinterklaas in het Stadshart.

Activiteiten

De schaatsbaan blijft open tot half maart 2009 en is voor iedereen toegankelijk. Door de Almeerse Schaats Vereniging (ASV) worden vanaf maandag 10 november er het hele seizoen allerlei activiteiten georganiseerd voor met name de jeugd tot en met twaalf jaar. Dit zijn onder andere kinderfeestjes, jeugdschaatslessen, schoolschaatslessen, vakantieactiviteiten in samenwerking met de Schoor en DooWorld en schaatsen voor jongeren met een beperking. ASV verhuurt ook gedurende het seizoen schaatsen. Schaatsen voor speciale doelgroepen of bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden, al dan niet in combinatie met activiteiten bij DooWorld. Alle activiteiten worden uitgevoerd door enthousiaste ASV jeugdleden en ROC-studenten-Sport & Bewegen. De opening is mogelijk gemaakt door de medewerking van: Ondernemers Vereniging Stadshart Almere (OVSA), Almere Deze Week, DooWorld, Sportcity, gemeente Almere en de vrijwilligers van de Almeerse Schaats Vereniging.