Annemieke Haks: "Imago van 'alternatief' moet er af"Nieuwe 'look' voor jongerencentrum Trapnot

03 december 2008 08:00

ALMERE - Jongerencentrum Trapnotov is het centrale punt van jongerenwerk Almere Haven. Door een bredere programmering in de vorm van workshops, hiphop- en bandjesavonden, sportactiviteiten en samenwerking met 'De Achtergronden', de jongerenruimte van middelbare school De Meergronden, werkt het centrum aan een verbetering van het imago en de uitstraling.


"Het imago van Trapnotov moet anders", vertelt coördinator Annemieke Haks. "Door de samenwerking met De Meergronden en De Achtergronden wordt dat steeds beter, maar het is nog steeds het imago van 'een alternatief, donker hol'. Dat is niet zo, maar het kleeft aan Trapnotov."
Om dit te veranderen wordt het pand verbouwd, krijgt het een andere uitstraling en is er de laatste maanden gewerkt aan een nieuwe programmering waar de 'Skillzone', workshops voor jongeren van 12 tot 18 jaar, aan toegevoegd zijn. "Zoals een workshop streetdance, graffiti of raps schrijven. Of bijvoorbeeld het Open Podium. Alleen moeten de jongeren er nog enthousiast voor gemaakt worden."
Door samenwerking met De Meergronden kunnen leerlingen in de pauzes bij Trapnotov terecht. "Dan kunnen ze hier games spelen, films kijken of gewoon chillen", vertelt Annemieke. "Voor de oudere jongeren van 16 tot 23 jaar zijn er jamsessies, bandjesavonden, Open Mic en feesten. Voor de bandjes bieden we beginnend talent een laagdrempelig podium, die hier podiumervaring op kunnen doen. Ook kunnen ze gebruik maken van de oefenkelder in Trapnotov. Voor 15 euro per dagdeel is die ruimte te huur. Zo stimuleren we talent. Door middel van discussies en debat-avonden willen we de jongeren realiteitszin meegeven, zorgen dat ze verder kijken."
Kijk voor het volledige programma op www.trapnotov.nl. Trapnotov is te vinden aan de Kerkstraat 52 in Almere Haven.