Annerie Brenninkmeijer nieuwe directeur bibliotheek

07 april 2020 00:00

ALMERE- Annerie Brenninkmeijer wordt de nieuwe directeur-bestuurder van De nieuwe bibliotheek in Almere. Per 1 juni aanstaande volgt zij de huidige directeur Chris Wiersma op.

Brennikmeijer wil samen met medewerkers en stakeholders bijdragen aan het vooruitstrevende karakter van de nieuwe bibliotheek. Tevens wil ze de goede relatie met de gemeente verder verstevigen.

Dynamiek

Op dit moment is Brenninkmeijer Unitmanager bibliotheek en lid van het management team bij de bibliotheek Rotterdam. Een groot deel van haar loopbaan heeft zich in het bedrijfsleven afgespeeld, waar zij verschillende directiefuncties bij multinationals had, veelal in het marketingdomein. De stap naar de bibliotheek is haar zeer goed bevallen: "Ik houd van de dynamiek, innovatiekracht en externe blik van het bibliotheekwezen. Daarnaast ben ik trots op de groeiende maatschappelijke relevantie van bibliotheken als plek voor ontmoeting, studie en persoonlijke ontwikkeling. Bibliotheken zijn hip en happening, en dat wil ik graag zo houden."

Op 25 juni is het officiele afscheid van de huidige directeur Chris Wiersma, die na ruim dertien jaar het stokje overdraagt aan Brenninkmeijer.

Annerie Brenninkmeijer. (Foto: aangeleverd)