Anti-pestdag op De Klaverweide

22 april 2009 07:00

DE MEENTEN - Basisschool De Klaverweide in de Rietmeent in Almere Haven stond afgelopen vrijdag in het teken van anti-pesten. De Klaverweide deed dat in het kader van de Dag tegen het pesten, zondag 19 april. De school vindt het belangrijk om kinderen bewust te maken van de omgang met elkaar.


De dag werd gestart door een aansprekend toneelstuk over pesten door twee acteurs. Vervolgens vonden er gedurende de hele dag allerlei activiteiten plaats in de klassen. De kinderen spraken daarbij over pesten.
Ook werd er in de klas een pestprotocol gemaakt. Er werd expliciet aandacht besteed aan kwaliteiten van kinderen, zodat kinderen elkaar op een positieve manier leren benaderen en zich bewust worden van de kwaliteiten van zichzelf en de ander.

Nooit meer gepest

"Er hangen vier posters in de klas waarmee we laten zien hoe slecht pesten is", zeggen Guido, Danilo en Hymke (groep 7/8). "En om te laten zien hoe slecht pesten is hebben we ballonnen met helium de lucht in laten vliegen. Wij met z'n drieën hebben ook een ballon opgelaten. Het was een heel mooi gezicht, de lucht vol met ballonnen, hopelijk word er nu nooit meer gepest op onze school."
Defne en Yannick: "Wij vonden het een leuke ervaring. Later gingen we een tegel plaatsen. Er staat een lieveheersbeestje op. Wij hopen dat als u er langs loopt om er aan te denken. Want pesten is niet de bedoeling. Of je nou flaporen hebt, dik of dun bent, we hebben allemaal dezelfde waarde, en we zijn allemaal gelijk."