Arben Kasolli genomineerd voor Sportleider van het Jaar

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Arben Kasolli, sportleider en praktijkbegeleider van het Clarence Seedorf Plein in Stedenwijk, is één van de drie genomineerden voor de titel Sportleider van het jaar. Op vrijdag 28 november wordt de winnaar tijdens het gala van de Richard Krajicek Foundation bekend gemaakt.


De playground, waar onder meer een Johan Cruyff-voetbalveld en Richard Krajicek-tenniscourt is aangelegd, wordt nu ruim een jaar beheerd door de oud-keeper en keeperstrainer Arben. Kinderen en jongeren uit de wijk kunnen er onder begeleiding van Arben verschillende sporten beoefenen. Vooral voetbal heeft de belangstelling van Arben, want een aantal jaar geleden was hij keeper en keepertrainer bij het nationale team van zijn thuisland Albanië, waar hij 26 interlands voor speelde. Daarnaast heeft Arben een indrukwekkend cv van voetbalclubs waar hij speelde, en trainingen gaf.
"Ik heb drie jaar de jeugd-keepersopleiding gegeven bij FC Omniworld. Nu geef ik regelmatig keepersclinics en begeleid ik stagiaires van het ROC en van de opleiding Sport en Bewegen van Echnaton", vertelt Arben. "Maar ook op de playground geef ik keeperstraining."
Hij krijgt nog steeds regelmatig aanbiedingen om keeperstraining te geven bij de grote voetbalclubs in Europa. Zo werkt Arben voor FIFA-UEFA en Vata Vizion Football management als scout voor clubs als Chelsea, Tottenham, West Ham United en Celtic. Ook voert hij gesprekken voor volgend seizoen als keepertrainer met Chelsea, Ajax. Arben verwacht in januari een aanbieding te krijgen van Apollon Limasol in Cyprus. Maar de playground blijft trekken.
"Ik heb een vaste aanpak in hoe ik met de jongens omga. Dit gaat heel goed en de jongeren vinden het leuk om op de playground te spelen. Ik vind het leuk om die jongens wat bij te brengen, en ze kansen te bieden. Door hun affiniteit met sport komen ze verder."