Arjan Dokman (D66) begint aan 'politieke sabbatical'

04 januari 2010 07:22

ALMERE - Met de start van het kerstreces komt een voorlopig einde aan de politieke carrière van D66'er, die bij diverse onderwerpen zijn stempel op de Almeerse politiek wist te drukken. Dokman benadrukt dat van onvrede met het gemeenteraadswerk beslist geen sprake is.


Dokman spreekt zelf van een 'politieke sabbatical'. "Ik heb vier intensieve jaren achter de rug, waarin ik veel tijd heb doorgebracht met overleg in het stadhuis en in de stad. Dat is nu radicaal gestopt - van de ene op de andere dag kan ik het stadhuis niet meer in, heb ik er geen e-mailadres meer en stond er zelfs geen kerstpakket voor me klaar. Tja, het leven is soms hard…"
Dokman was zeer actief. Zo was hij initiatiefnemer van 'Niet minder koopzondagen', kwam hij in verweer tegen het Almeerse logo en het indoor-pretpark Adventure World, dat volgens hem geen serieuze kans heeft gekregen.
Dokman werd beschouwd als de 'coming man' van D66. Toch stopt hij. "In mijn ogen heeft D66 te weinig aandacht besteed aan het opbouwen van kennis en ervaring, wat je nu helaas ook terug ziet op de kandidatenlijst. Enthousiaste mensen, maar te weinig ervaren. Terwijl de uitdagingen voor de komende jaren enorm zijn, denk bijvoorbeeld aan de komst van de PVV."
Arjan Dokman zal zich niet gaan vervelen: "Ik heb mijn eenmansbedrijf Organize yourself en ook mijn gezin staat hoog in het vaandel. Daarnaast ben ik voorzitter geworden van de Almere City Run, een nieuw hardloopevenement dat op zondag 30 mei gaat plaatsvinden in en rond het Almeerse stadshart. Bovendien is het aardige van sabbaticals natuurlijk dat ze niet definitief zijn. Hoe zei Arnold Schwarzenegger het ook al weer? O ja: I'll be back… haha!"