Arno Visser baalt van imago fantoom-wethouder"Besturen doe je niet door ergens aanwezig te zijn&quo

23 september 2009 07:00

ALMERE - Een sportclub omschreef Arno Visser onlangs als 'fantoom-wethouder'. De Almeerse sportwethouder kan zich erover opwinden. "Ik kon niet aanwezig zijn bij een wedstrijd van die club. En dan krijg je zo'n reactie. Ongepast. De club heeft inmiddels ook excuses aangeboden."


Toch wordt Visser door veel Almeerse sportclubs als 'kil en zakelijk' omschreven. Iets waar de wethouder ook niets mee kan. "Welke sportclubs zijn dat dan? Waarschijnlijk de clubs die hun zin niet krijgen. Die stappen naar de pers. Ik krijg alleen maar positieve reacties. En dat ik niet op elke uitnodiging in kan gaan, lijkt me logisch: Almere is geen dorp meer en heeft daarbij gekozen voor een klein college met maar vier wethouders. Naast sport ben ik ook verantwoordelijk voor Stedelijk Beheer, Milieu, Sociaal-cultureel werk en Cultuur. Ik moet mijn aandacht verdelen."
Het stoort Visser dat clubs zo snel naar de pers rennen. "Omroep Flevoland kwam met het verhaal over de wachtlijsten in het voetbal. In januari hebben wij de clubs om exacte cijfers gevraagd. Daar kwam geen enkel signaal op. Maar dan wel klagen in de pers die dan ook nog eens de feiten verdraait omdat ik niet over het probleem wil praten. Dat is niet waar: ik wil er niet 'via de pers' over praten. Maar die drie woordjes laten ze achterwege."
Arno Visser bezoekt niet wekelijks sportwedstrijden van Almeerse clubs, zo geeft hij toe. "Mijn partner Miek van Geenhuizen is professioneel hockeyspeelster. Haar wedstrijden bezoek ik ook graag, maar dat lukt ook niet altijd. Als er één iemand recht van klagen heeft, dan is zij het wel. Bovendien: als ik op de tribune zit maakt mij dat geen betere wethouder. Ik moet ervoor zorgen dat die tribune er stáát. Dat er beleid is op sportgebied. Daar ben ik nu druk mee."

Almere Sportstad

Nog niet zo heel lang geleden presenteerde Almere zich nadrukkelijk als sportstad, waar ook topsport speerpunt was. Die prioriteit lijkt inmiddels verdwenen. Visser: "Dat is niet waar. Alleen vind ik dat de clubs zelf initiatief moeten nemen. Je mag Almere niet vergelijken met bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam die van overheidswege flink geld krijgen om zich te profileren als (top)sportstad. Het is makkelijk scoren met overheidsgeld. Overigens zijn de sportbonden daar ook van op de hoogte. Die weten dat die steden met de geldbuidel kunnen rammelen. Almere stelt voorwaarden."
Op sportpagina: Visser reageert op sportclubs.