Art Class exposeert in stadhuis

07 maart 2012 06:00

STAD CENTRUM – Cursisten van de schilderworkshop Art Class exposeren van vrijdag 2 tot en met 30 maart in de B- en C-vleugel hun werk in het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. De schilderijen zijn gratis te bekijken tijdens openingstijden van het stadhuis.


De cursisten van Art Class zijn de afgelopen maanden onder leiding Annemieke Mulder en Marjolijn van der Lubbe hard aan de slag gegaan met bekende schilders. De cursisten kropen in de huid van een bekende schilder die ze bewonderen en hebben werk van die kunstenaar op eigen manier geschilderd.
Bijvoorbeeld het schilderij 'Het meisje met de parel' van Johannes Vermeer. De cursist schilderde bijvoorbeeld dit meisje in dezelfde stijl als dat van Vermeer, maar dan in deze tijd met een spijkerjasje aan of een moderne haarcoupe. Of een zelfgekozen onderwerp, maar dan geschilderd in de stijl van Johannes Vermeer.
Alle bekende kunstenaars komen aan bod. Vincent van Gogh, Picasso, Gustav Klimt, Herman Brood, Mondriaan. Ook vele kunststromingen zijn op de expositie te zien. Moderne kunst, impressionisme, figuratief werk.