Artecollege dicht vanwege coronabesmettingen

10 december 2020 09:55

Door Robert Mienstra

ALMERE – Het Artecollege in Poort heeft haar deuren gesloten in verband met een groot aantal coronabesmettingen onder de leerlingen. Ook Baken Park Lyceum sluit voor een deel. De bovenbouw havo en vwo worden daar de komende week niet op school verwacht. Dit ook in verband met een corona-uitbraak.

"Op het Arte zijn 27 leerlingen besmet en zitten er daarnaast nog12 thuis in quarantaine", zegt een woordvoerder van de Almeerse Scholen Groep (ASG). "We merkten dat ouders zich zorgen gingen maken en steeds vaker hun kinderen gingen thuis houden. Om aan die zorgen tegemoet te komen sluit de school. Gelukkig kan het Artecollege naadloos overgaan op online onderwijs, daar is genoeg ervaring mee opgedaan tijdens de eerste golf."

Baken

De ouders van het Baken Park Lyceum hebben een brief gekregen van rector Doeke Jan Renema. ' In de bovenbouw havo en vwo is 35 procent van de leerlingen afwezig", schrijft hij. 'Vanwege quarantaine, vanwege absentie uit voorzorg bij verkoudheid en hoesten, vanwege ouders die hun kind vanwege ongerustheid of onvrede met mondkapjes absent melden en vanwege leerlingen die thuis blijven omdat er in het gezin sprake is van een positief geteste huisgenoot.'

Ook op Baken Park Lyceum krijgt de bovenbouw op afstand les volgens het rooster. De geplande herkansingen worden verplaatst naar januari.

Mondkapjes

Alle middelbare scholen in Almere hebben te maken met een toename van de coronabesmettingen. Daarbij is het handhaven van de mondkapjesplicht voor veel scholen lastig. Er is zelfs een middelbare school in Almere waar het merendeel van de leerlingen in de gangen geen mondkapje draagt, zo bleek de redactie.

Veel leerlingen krijgen weer online les. (Foto: AdobeStock)