Arthur Eijpe neemt afscheid van Trim Slim

06 februari 2010 08:00

ALMERE - De recreatieve loop- en wandelschool Trim Slim heeft in september 2009 zijn 20- jarig bestaan gevierd. Arthur Eijpe heeft tijdens de afgelopen ledenvergadering na jarenlange enthousiaste inzet zijn bestuursfunctie overgedragen van Wouter Ritstier.


Arthur is een van de oprichters van de club en man van het eerste uur. Hij trad in 1992 aan bij de club en had al snel de ambitie om trainer te worden. Daarvoor volgde hij in zijn schaarse vrije tijd veel opleidingen bij de Atletiekunie. Tot en met het niveau Topcoach. Zijn hart lag en ligt bij Trim Slim en dus werd hij daar een veelzijdig trainer. Hij groeide uit tot een belangrijke inspirator in het Almeerse Sportklimaat. Door Arthur en zijn toenmalige echtgenote Petra werd Trim Slim vanaf 1996 enthousiast geleid en was het voortbestaan van de club gegarandeerd.
Arthur gaat tijd steken in activiteiten buiten de sport. Natuurlijk blijft hij lid en is hij zelfs benoemd tot erelid tijdens de ledenvergadering.

De 30 van Almere

Onder de actieve leiding van Arthur en andere actieve clubleden, werd jaarlijks 'De 30 van Almere' georganiseerd, wat is uitgegroeid tot Flevolands grootste hardloopevenement. Lopers uit binnen- en buitenland kunnen zich in die wedstrijd testen voor hun najaarsmarathons. Inmiddels is voor de zevende keer de jaarlijkse 'Apenloop' georganiseerd, een grote wandeltocht met deelnemers uit het hele land.
Trim Slim ontwikkelde zich tot een club waarin iedereen onder deskundige leiding sociaal en gezond kan sporten. Hardlopen, Sportief Wandelen, Nordic Walking. En dat alles laagdrempelig en recreatief. Maar, wie dat wil, kan zeker ook terecht voor trainen voor aansprekende prestaties.