Artsen Flevoziekenhuis werken mee aan Hindoestaans radioprogramma

07 maart 2012 06:00

STAD CENTRUM – Ujala Radio, de grootste Hindoestaanse radiozender van Nederland, maakt dit jaar zes radioprogramma's met diverse gezondheidsthema's, onder de naam Heartbeat. Aan dit interactieve programma werken diverse artsen van het Flevoziekenhuis mee.


De eerste uitzending, met als onderwerp hart- en vaatziekten, is te beluisteren op donderdag 15 maart van 16.00 tot 18.00 uur. De cardiologen Aukje van der Spank en Navin Bindraban delen hun kennis en ervaring met de luisteraars. In de maand april wordt aandacht besteed aan nierfalen; aan deze uitzending werken twee nefrologen (nierartsen) van het Dialysecentrum Flevoziekenhuis mee.
Andere onderwerpen, die in de maanden daarna aan de orde komen, zijn onder meer diabetes en lifestyle. De laatste uitzending, op woensdag 29 augustus van 17.00 tot 19.00 uur, is een soort samenvatting van de programmaserie met als leidraad een leefwijzer voor Hindoestanen. In deze uitzending komen de gasten uit de eerste vijf programma’s opnieuw aan het woord. Elke uitzending van Heartbeat duurt in totaal 2 uur en is achteraf te beluisteren via Uitzending Gemist (op www.ujala.nl).