ASC Waterwijk bestaat 25 jaar"We zijn een heel gewone club"

17 juni 2009 07:00

KRUIDENWIJK - Afgelopen weekeind vierde ASC Waterwijk het 25-jarig bestaan. "Precies op de manier zoals wij zijn: gewoon, zonder veel poespas", zegt scheidend voorzitter Ronald Hylkema. "Er is een reünie, barbecue en een jubileumwedstrijd tegen een VIP-elftal."


'Plezier voorop', dat is het credo van Waterwijk waarvan het complex, merkwaardig genoeg, in Kruidenwijk ligt. "Dat is anno 2009 inderdaad vreemd", lacht Hylkema. "Dat komt omdat we bij de oprichting nog geen velden hadden. Eerst speelden we op sportpark Bok de Korver, later verhuisden we naar een terrein vlakbij Waterwijk. Dat werd later de Kruidenwijk."
Net als alle andere clubs in Almere, telt Waterwijk vooral jeugdleden. "Toch ontstaat er langzaamaan een leeftijdsverdeling die past bij oudere verenigingen. We zijn bezig met de tweede en derde generatie voetballers. Soms voetballen de vaders ook nog. Toch is het zonde dat zoveel jongetjes in Almere tot wel twee jaar moeten wachten voordat ze lid kunnen worden. Wijzelf hebben veertienhonderd leden. Het complex is echter maar op negenhonderd leden berekend. De wachtlijsten zijn veel te lang. Het wordt hoog tijd dat er een club in Almere bijkomt. In Poort bijvoorbeeld. De gemeente zou dat serieuzer moeten nemen, want sport is één van de belangrijke bindmiddelen voor Almere. Wijzelf hadden graag volgend seizoen een derde kunstgrasveld gehad om de velden nog beter te kunnen benutten, maar de gemeente heeft gekozen voor de hockeyclub. Voor ons is dat uiteraard erg jammer."

Hedwiges Maduro

Waterwijk zal ook de komende jaren een 'gewone' club blijven. Hylkema: "Zowel het zaterdag- als het zondagteam mag wel een klasse hoger spelen. Overigens heeft deze club wel een paar bijzondere voetballers voortgebracht, waarvan Hedwiges Maduro wel de bekendste is. Die is van ons, via FC Omniworld naar Ajax gegaan en speelt nu bij Valencia in Spanje. Voor Almeerse spelers is het goed dat FC Omniworld er is als springplank naar een voetbalcarrière. Het is goed voor de ontwikkeling. Onze F1 is trouwens momenteel ook erg sterk. Die hebben in de landelijke competitie gewonnen van Ajax, Feijenoord en de finale pas verloren van PSV."
Hylkema neemt met pijn in het hart afscheid van zijn club. "Mijn opvolger is Dick Noteboom. Hij mag de 'familie Waterwijk' verder vorm geven."