ASICS en Run2Day partner van Almere City Run

05 maart 2010 08:00

STAD CENTRUM - Sportkledingfabrikant ASICS en de landelijke hardloopwinkel Run2Day hebben zich als sportieve partners aangesloten bij de Almere City Run, het nieuwe hardloopevenement dat op zondag 30 mei plaatsvindt in het stadshart van Almere. De organisatoren van het evenement, die eerder al winkelcentrum Citymall 036 mochten begroeten als hoofdsponsor, zijn blij met de nieuwe partners.


De samenwerking onderstreept de ambitie om de Almere City Run te laten uitgroeien tot een sportief evenement dat past bij de zesde stad van Nederland. De samenwerking tussen de Almere City Run en haar sportieve partners ASICS en Run2Day werd bekendgemaakt in de winkel van Run2Day Almere. Jacqueline Riechelman, secretaris van de stichting Almere City Run, was daarbij aanwezig: "Het is fantastisch om al bij de eerste editie van ons nieuwe hardloopfestijn zulke klinkende namen als partner te hebben. Om maar iets te noemen, ASICS is al sinds jaar en dag partner van het Nederlands-Olympisch team. En nu dus ook van de Almere City Run, dat is toch fantastisch?" Ook de samenwerking met Run2Day wordt van harte toegejuicht: "Run2Day Almere is zeer actief als het gaat om het hardlopen in de stad, we zijn heel blij dat het enthousiasme nu ook is overgeslagen naar het landelijke moederbedrijf."

Te spreken

De kersverse partners zijn zeer te spreken over het nieuwe hardloopevenement. ASICS-vertegenwoordiger Hans Boulogne: "De plannen voor de Almere City Run zien er veelbelovend uit. Het wordt echt een evenement dat leuk is voor lopers, maar ook voor supporters en bezoekers. Daar wil ASICS graag zijn steentje aan bijdragen." Ook Kees de Groot, eigenaar van Run2Day Almere, is enthousiast: "Let maar op, als op 30 mei een paar duizend mensen rond het Weerwater gaan lopen, en er van alles en nog wat te beleven is in het stadshart, dan is dat een fantastische impuls voor de sportiviteit en de gezelligheid in de stad!"
De inschrijving van de Almere City Run is inmiddels geopend voor individuele deelnemers. Zij kunnen 7 kilometer, 14 kilometer of een halve marathon lopen (respectievelijk één, twee of drie rondjes om het Weerwater). Op korte termijn start ook de aanmelding voor de groepsonderdelen (business run, kids run en school run). Inschrijven kan op internet: www.almerecityrun.nl. Meer informatie is ook verkrijgbaar bij alle winkels van Run2Day - in Almere is dat in de Klokkeluiderstraat 43-45.