Asielzoekerscentrum Almere heropent zijn deuren

01 oktober 2009 14:01

SPORTPARK FBK - Het asielzoekerscentrum in het sportpark Fanny Blankers-Koen gaat begin 2010 weer open. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft hiertoe besloten, omdat het aantal asielzoekers in Nederland weer groeit.


In 2006 is het asielzoekerscentrum gesloten omdat er te weinig asielzoekers waren om het centrum langer open te houden. Het COA, dat eigenaar is van het asielzoekerscentrum, heeft de gebouwen toen verhuurd aan verschillende maatschappelijke organisaties, met de afspraak dat de organisaties tijdelijk gebruik konden maken van de ruimtes. Zo ontstond het Biathlon Woonpark, waar diverse groepen mensen wonen of alleen overdag verblijven. Nu het aantal asielzoekers de laatste tijd weer sterk toeneemt, heeft het COA ruimte nodig om asielzoekers op te vangen. Dat betekent dat het asielzoekerscentrum weer open gaat.

Verhuizing organisaties Biathlon Woonpark
Door de heropening van het asielzoekerscentrum kan het Biathlon Woonpark niet in de huidige vorm blijven bestaan. De gemeente Almere vindt het heel belangrijk dat voor de organisaties die er gevestigd zijn én de mensen die zij opvangen, plaats blijft in Almere en dat zij zo snel mogelijk een nieuwe plek vinden. Daarom bekijkt de gemeente op dit moment samen met de organisaties wat hun wensen zijn voor nieuwe locaties en welke mogelijkheden er zijn. Zodra de nieuwe locaties en verhuisdata bekend zijn, worden de bewoners en andere gebruikmakers van het Biathlon Woonpark hiervan op de hoogte gebracht.