Aspiranten Almere'90 pakken landstitel

22 oktober 2009 08:34

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De honkbalaspiranten van Almere'90 zijn zondag landskampioen geworden. Ze versloegen hekkensluiter Robur'58 twee keer, waardoor de Almeerders met twee punten voorsprong eindigden op concurrent Amsterdam Pirates.


Onder grote publieke belangstelling liet Almere'90 de Apeldoornse tegenstander kansloos. De ploeg van trainers Niels van Weert, Gerard Kremer en Frank van Leeuwen won met 11-0 en 17-0.
Met het veroveren van de landstitel door de aspiranten sluit Almere'90 een zeer succesvol seizoen af. 2009 was het eerste jaar dat de vereniging werkte met een onderscheid tussen een topsportlijn en de breedtesport. Het nieuwe beleid wierp meteen zijn vruchten af: alle topsportteams werden kampioen. Het eerste pupillenteam van de club legde, net als de aspiranten, beslag op de landstitel. Daarnaast veroverde het eerste herenteam het kampioenschap in de eerste klasse en dwong het in een serie wedstrijden tegen RCH promotie af naar de hoofdklasse. Succes was er ook voor het eerste juniorenteam. Dat pakte de titel in de eerste klasse en zal volgend jaar uitkomen in de hoogste klasse.