Assertiviteitstrainingen speciaal voor vrouwen

28 maart 2010 07:00

DE WIERDEN - In activiteitencentrum Het Wierdendok in Almere Haven start op woensdag 14 april weer een assertiviteittraining. De training is uniek in Almere omdat hij speciaal voor vrouwen is bedoeld.


Volgens trainingscoach Chantal Herrebrugh betekent assertief zijn 'op een goede manier voor jezelf of je belangen opkomen zonder de ander onnodig te kwetsen'. Dat is iets waar vooral veel vrouwen mee worstelen. Zij slaan dicht in moeilijke situaties, vinden het lastig om met kritiek om te gaan of om kritiek te geven, zijn onzeker, vinden het moeilijk hun mening te geven, weten hun grenzen niet goed te bewaken of laten anderen de baas over zich spelen.
Via verschillende methoden leren de cursisten op een positieve manier op te komen voor zichzelf en hun eigen belangen. Er wordt gewerkt in kleine groepen waardoor elke cursist aan de slag gaat met haar eigen probleem of valkuilen.
De cursus omvat vijf avonden van elk twee uur, één keer per week. Met iedereen die zich aanmeldt zal een individueel kennismakingsgesprek plaatsvinden met de trainingscoach waarin dieper wordt ingegaan op de persoonlijke leerdoelen van de cursist.
De kosten van de training bedragen 85 euro. Dit is inclusief koffie of thee, werkmateriaal en een naslagwerk voor thuis.
Voor aanmelden of vragen bel Chantal Herrebrugh: 06-48100363. Kijk voor meer informatie op de website: www.lieverassertiever.nl.