ASV geeft skateles in centrum

19 mei 2010 07:00

STAD CENTRUM - Almere is echt een stad om te skaten. Er zijn veel pleinen en de fietspaden zijn ook voor skaters veilig. De Almeerse Schaats Vereniging (ASV) organiseert vanaf woensdagmiddag 19 mei iedere week van 16.00 tot 17.00 uur skatelessen in het centrum voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.


Inschrijven kan voor zes lessen. De lessen worden gegeven op het plein achter het Apollo Hotel aan de Koetsierbaan 2. De kinderen leren in deze lessen op een speelse manier remmen, vallen en de overige basisbeginselen van het skaten, zodat zij daarna veilig kunnen skaten. De eerste zes lessen worden gegeven tot de meivakantie. De zes lessen daarna duren tot de zomervakantie.
Op zondag 30 mei vindt het Breijer Skeeler Event Almere plaats op industrieterrein De Binderij. Kinderen die meedoen met de eerste serie van zes lessen kunnen met korting meedoen aan de kidsrun op die dag. Dan kunnen de kinderen meedoen aan een echte wedstrijd.

Kosten en aanmelden
De kosten bedragen 30 euro per kind. Dit is inclusief de huur van beschermingsmateriaal, zoals helm, knie-, pols- en elleboogbescherming. Kinderen die zelf skates hebben, kunnen die meenemen. Skates huren kost 2,50 euro per keer. Tijdens de lessen is het dragen van een helm verplicht. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: anton@asv-almere.nl of ter plaatse.
Kijk voor meer info op www.asv-almere.nl/skeeleren.
Skatefeestje
ASV verzorgt ook skatefeestjes. Leuk voor kinderen die op een sportieve manier hun verjaardag willen vieren. Er wordt dan een skateles gegeven met veel spelletjes, afgestemd op het niveau van de kinderen. Er wordt afgesloten met een mini-11-stedentocht op de skates, met voor alle deelnemers een medaille.