ASV start schaatsseizoen met Junior Schaatsspelen

06 oktober 2009 07:00

STEDENWIJK - Donderdag gaf ex-schaatster Barbara de Loor op het de playground op het Clarence Seedorfplein in Stedenwijk het officiële startschot van derde editie van de Aegon Junior Schaatsspelen.


Met de Junior Schaatsspelen werkt de organisatie samen met lokale schaatsverenigingen, waarbij een Art-Ice schaatsbaan wordt neergelegd. In Almere kregen de drie scholen van de brede school Stedenwijk (Waterlandschool, Flevoschool en De Delta) schoolschaatslessen.
Vorig seizoen heeft de Almeerse Schaatsvereniging ruim 150 uur activiteiten uitgevoerd tijdens of direct na schooltijd en hebben ze een structureel aanbod in hun pakket voor scholen. De KNSB gaat vanaf dit seizoen de aangesloten verenigingen stimuleren en ondersteunen om een 'schoolactieve' vereniging te worden.
Een dag eerder konden liefhebbers op het Clarence Seedorfplein al vrij schaatsen. Op het plein werd een kunststof 'ijsbaan' neergelegd waarop geschaatst kan worden.
Barbara de Loor was enthousiast over de start van het derde seizoen. "Het is leuk om te zien dat kinderen eerst bang en stuntelig het ijs opkomen en na een uurtje clinic hun angst hebben overwonnen en lekker glijden en met blije gezichten van het ijs afkomen. We maken er een feestje van. Er is bijvoorbeeld ook een dj. Ook het dansen op het ijs vinden ze helemaal te gek."