Atelierroute trekt veel bekijks

19 november 2008 08:00

ALMERE - ARTmere.com organiseerde het afgelopen weekend de Open Atelierroute 2008. Door heel Almere is een kunstroute uitgezet, die bezoekers leidde langs de ateliers en expositieruimtes van diverse Almeerse kunstenaars.


Bezoekers konden beeldend kunstenaars, dichters, muzikanten en andere kleinkunstenaars bezoeken. 64 ateliers en gastateliers waren zaterdag en zondag in Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven geopend voor bezoekers.
De Open Atelier kunstroute werd georganiseerd door ARTmere.com, het Almeerse platform voor kunstenaars. Sinds mei 2008 bestaat het platform ARTmere.com, een website en stichting ter promotie van kunstinitiatieven in Almere.
Het initiatief ontstond vanuit de kunstmarkt op het Belfort en is nu een succesvolle webcommunity van kunstenaars. JanJippe Herrikhuijzen en Hennie de Groot, beiden Almeerse kunstenaars, vinden het geweldig dat zo enorm is uitgegroeid. Er zijn inmiddels 130 kunstenaars bij aangesloten. "Het verschil tussen professionele en amateurkunstenaars is niet meer van deze tijd en wij maken dat onderscheid ook niet", aldus voorzitter Hennie de Groot. "ARTmere.com gaat voor talent en ervaring. Wie kunstzinnig probeert het beste uit zichzelf te halen en op een authentieke manier naar buiten treedt, mag zich van ons kunstenaar noemen. Via ARTmere kan die zijn passie laten voelen en tonen aan kunstminnend publiek."