Ateliers De Hulk open

30 september 2009 09:47

HAVEN CENTRUM - Huurders van De Hulk aan Haak 58-101 zetten zondag 4 oktober van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in de ateliers, de ruimtes waar heel veel bijzondere projecten en plannen hun oorsprong vinden.


Gebouw De Hulk, een van de oudste gebouwen van Almere, heeft sinds anderhalf jaar een nieuw bestaan, namelijk als broedplaats voor creatieve industrie, kunstenaars en kunstzinnige zorg. Het vier lagen tellend gebouw dat zijn naam ontleent aan de groene zonweringen rondom, is nu bijna helemaal verhuurd.
Er zijn in het gebouw ruim twintig huurders, die samen zo'n beetje het hele creatieve veld omvatten: architectuur, dans, theater, fotografie, televisie, muziek, vormgeving, boekdrukkunst, tweedimensionale en ruimtelijke kunst, poëzie, kunstzinnige opleidingen en creatieve dagopvang.

Workshops door 'Hulkhuurders'

De helft van de bovenste verdieping is vrijgelaten voor de huurders om er bijzondere activiteiten te organiseren. Zo wordt er vanaf oktober, op elke laatste zaterdagmiddag van de maand, voor 5 euro een workshop georganiseerd, steeds door een andere Hulkhuurder gegeven. Op 31 oktober begint Johanna Braeunlich de cyclus met een workshop Volxdans.
Kijk voor meer informatie op de website: www.dehulk.org.