'Autodaten'Auto delen in de Week van de Vooruitgang 2008

10 september 2008 07:00

ALMERE - De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In de week van 14 tot en met 22 september worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit door heel Nederland gepromoot.


De Almeerse Ans van Valkenburg uit de Mossenbuurt in Kruidenwijk promoot de buurtauto: zeven buurtbewoners die samen één auto delen, waarbij de aanschaf en onderhoud van de auto gedaan wordt door de organisatie Wheels4all. De bewoners kunnen zo toch profiteren van een auto voor de deur, maar is op alle fronten zuiniger dan wanneer elke bewoner afzonderlijk een auto aanschaft.
Sinds Ans begonnen is met de promotie ervan, begin augustus, hebben zich al zestig Almeerders aangemeld bij Ans en de twee andere initiatiefnemers uit Almere. "Die initiatiefnemers wonen in Almere Buiten, in de Bloemenbuurt, in Haven, in de Hoven en ik woon zelf in Stad, in Kruidenwijk", aldus Ans. Voor Kruidenwijk heeft Ans al zeven mensen bereid gevonden mee te delen in de buurtauto.

Info-avond

Op dinsdag 14 oktober organiseert Ans een informatieavond voor geïnteresseerden in de buurtauto, die wordt waarschijnlijk gehouden in buurtcentrum De Draaikolk aan de Lekstraat 2 in Waterwijk. Aanmelden voor deze avond kan via www.wheels4all.nl en dan op 'contact' klikken, of emailen naar tatavanputte@gmail.com of bel met 06-28507916.
Daten met de auto

Woensdag 17 september wordt in het kader van de Week van de Vooruitgang door Stichting DOEN een prijs uitgereikt onder autodeelaanbieders voor het beste idee om meer mensen te stimuleren tot autodelen. Dit zogenaamde 'autodaten' betekent minder parkeerplaatsen en meer groen en speelgelegenheid.