Autokrakers stelen inbouw radio-navigatiesystemen

31 oktober 2009 11:56

BUITEN - Bewoners van de Stripheldenbuurt, Regenboogbuurt, Sieradenbuurt en Eilandenbuurt worden gevraagd extra alert te zijn op autokrakers, want sinds enkele weken is het aantal auto-inbraken in Almere Buiten drastisch gestegen.


Tientallen autobezitters werden slachtoffer van autokrakers die het kennelijk bewust gemunt hadden op de ingebouwde radio-navigatiesystemen van voornamelijk jonge auto's.
De meeste auto-inbraken vonden plaats in het donker. Zowel in de vroege avond als nacht sloegen de dieven toe. Opmerkelijk is dat de daders relatief zorgvuldig te werk gaan.
De van de fabriek-af ingebouwde radio-navigatiesystemen werden betrekkelijk kundig uitgebouwd. Vermoed wordt dan ook dat de autokrakers gericht de buurten in komen om hun slag te slaan en hoogstwaarschijnlijk te werk gaan met meerdere personen. In bijna alle gevallen werd een autoraampje ingeslagen en in sommige gevallen zelfs een autoraam compleet verwijderd. Het uitbouwen van radio-navigatieapparatuur is niet eenvoudig en kost de dief tijd. Ondanks extra inspanningen van de basiseenheid Almere Buiten, zijn er nog geen verdachten aangehouden. Om de autokrakers te pakken of op te sporen roept politie Flevoland de bewoners op om extra alert te zijn.

Tips om autoinbraak te voorkomen en de politie te helpen:

-   heeft u een garage? zet de auto er dan in
-   heeft u een alarm op de auto? zet die dan aan
-   let op uw eigen spullen maar ook op die van uw buren
-   laat geen waardevolle spullen of tassen in de auto achter
-   schrijf kentekens, signalement en looprichting op van verdachte voertuigen of personen
-   bel 0900-8844 als u vreemde figuren ziet rondscharrelen bij een auto
-   bel direct 1-1-2 als u ziet dat een auto wordt opengebroken of dat dit mogelijk op het punt staat te gebeuren (heterdaad)