Avanti Almere presenteert online programma Internationale Vrouwendag

03 maart 2021 08:00

ALMERE - Diversiteitsplatform Avanti Almere prestenteert dit jaar een online programmering op Internationale Vrouwendag, maandag 8 maart. Het thema is 'Vrouwelijk Leiderschap' en is onderverdeeld in een middag- en avondprogramma.

Wereldwijd staan mensen op deze dag stil bij de rechten van vrouwen. In Almere organiseert Avanti deze dag in samenwerking met de gemeente Almere. Tijdens het middagprogramma 'Bloemen van Almere' gaan de aanwezigen in gesprek met elkaar en zijn er experts aan het woord.

Wethouder Froukje de Jonge opent het middagprogramma en beantwoordt de vraag of vrouwelijk leiderschap anders is dan mannelijk leiderschap met een volmondig ja. Vervolgens wil zij met de deelnemers graag verkennen hoe die vormen van leiderschap samen goed zijn te benutten. Halverwege gaat de groep uiteen om het gesprek aan te gaan over de thema's: Vrouw & Politiek, Vrouw & Business, Vrouw & Nieuwe economie, Vrouw & Community, Vrouw & Creativiteit en Vrouw & Cultuur.

Vrouwen die meewerken aan het programma zijn leiderschapstrainer Brigitte Hulscher, Floriade werkbedrijf directeur Ellen van Poorten, huisarts Noor Compier, filmmaker Claire Slingerland en zakelijk leider van Kleur in Cultuur Biza Shalmashi. Avanti-directeur Beri Shalmashi is gespreksleider. Het middagprogramma gaat van start om 16:00 en eindigt om 17:30 uur.

Female Poets Marathon

Om Internationale Vrouwendag te vieren is er 's avonds een line-up van vrouwelijke spoken word artiesten uit Nederland en België. Dichters als Sandy Bosmans, Lisette Maneza, Babette Fonchie, Roziena Salihu, Charlotte Beerda, Rachel Rumai en Sholeh Rezazadeh geven acte de présence. Host van de avond is spoken word icoon, performer en docente Babs Gons. In 2018 won zij de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en dit jaar schrijft Gons het Boekenweekgedicht. Deze Female Poets Marathon start om 19:30 en eindigt om 21:00 uur.

Over Avanti

Avanti is het platform voor inclusiviteit in Almere. Aan de hand van maandprogramma's en actuele gebeurtenissen, worden er op verschillende manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen besproken. Avanti heeft als missie om burgers en organisaties uit Almere met elkaar te verbinden, het gesprek aan te gaan en de verschillen tussen de mensen te benutten.

Aanmelden voor het programma op 8 maart is gratis en kan via de website www.avanti-almere.nl.