Avond 'Vrouwen in de Politiek' trok veel belangstellenden

25 februari 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - Het Multi Etnisch Vrouwennetwerk (MEV), een onderafdeling van de Partij van de Arbeid, organiseerde woensdag 11 februari een VIP-avond: Vrouwen in de Politiek. Alle politieke partijen, burgemeester Annemarie Jorritsma en diverse vrouwelijke raadsleden waren uitgenodigd bij vrouwenemancipatiecentrum Avanti. Eregast was Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester.


Deze vrouwen vertelden hun ervaringen in de politiek. Waarom zijn zij de politiek in gegaan? Hoe combineren zij een baan, gezin en raadswerk? Hoeveel tijd gaat er in zitten? Heb je een bepaalde opleiding nodig? De belangstelling was enorm groot. Er waren meer dan honderd vrouwen op af gekomen. Na de pauze, waarin heerlijke hapjes uit de hele wereld geserveerd werden, kon iedereen vragen stellen. De interesse naar het politieke werk was zeer groot te noemen.

Drempel verlagen

Doel van deze avond was om, met name voor vrouwen, de drempel naar de politiek te verlagen en om nieuwe raadsleden te werven. Want degenen die politiek actief willen worden, moeten dat nu kenbaar maken in opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Wanneer men niet weet voor welke partij actief te worden dan kan altijd de Politieke Markt bezocht worden. Die wordt elke donderdag gegeven in het stadhuis. Heeft men eenmaal voor een politieke partij gekozen, dan kan ook de plenaire vergaderingen op maandagavond worden bezocht.
Politieke avond in stadhuis

Op donderdag 5 maart wordt in het kader van Internationale Vrouwendag weer een politieke avond georganiseerd, ditmaal in het stadhuis. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur in de Witte Kamer. Het thema is Europa. Na deze bijeenkomst wordt er gezamenlijk gegeten en de Politieke Markt bezocht.
Voor meer informatie: neem contact op met Avanti, centrum voor emancipatie en diversiteit via 5470380 of mail naar info@avanti-almere.nl.