Avondvullend programma van populaire volkszangerFrans Bauer grote publiekstrekker Festival LaMère

14 april 2010 07:00

STAD CENTRUM - De populaire volkszanger Frans Bauer is de grote publiekstrekker van het meerdaagse Festival LaMère 2010, dat wordt gehouden van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli. Zoals altijd is het festival gratis toegankelijk voor alle Almeerders.


De zangcarrière van Frans Bauer begon in 1994 toen hij zijn eerste hit scoorde met 'Als sterren aan de hemel staan'. In Duitsland scoorde hij met het album 'Weil Ich Dich Liebe' in 1997. Met Marianne Weber zong hij het duet 'De Regenboog', die wekenlang op nummer één stond van de hitparades. In maart 1998 zong hij voor het eerst een paar avonden Ahoy vol en in 2003 werd zijn reallife-soap op televisie een grote hit. Een jaar later won hij de Gouden Televizier-Ring. Eind maart kwam Bauer in het nieuws vanwege de dood van zijn tante in Fijnaart.
Tijdens het Festival LaMère verzorgt Bauer als eerste artiest een avondvullend programma. Festival LaMère is één van de grootste gratis toegankelijke festivals van Nederland. Ieder eerste weekend van juli vindt het festival plaats in het stadshart van Almere. LaMère is voor het publiek: onder het genot van een hapje en drankje naar live muziek luisteren en voor ondernemer dé kans om nieuwe contacten te leggen.

Grote artiesten

Sinds de start van het festival hebben verscheidene grote artiesten al op het podium gestaan. Voorbeelden hiervan zijn Gerard Joling, Van Dik Hout, IOS, Willeke Alberti, Robin S, Harry Slinger, Peter Beense, Jeroen van der Boom en Wolter Kroes. Bovendien groeit het bezoekersaantal jaarlijks. Vorig jaar stroomden 22.000 mensen naar het stadshart toe.
Festival LaMère zal dit jaar voor de vierde keer plaatsvinden en de ambities zullen wederom die van de voorgaande editie overtreffen. De lange termijn doelstelling is een jaarlijks terugkerend en groeiend muziekfestival in Almere te organiseren met Nederlandse en in de toekomst buitenlandse artiesten, voor een zo groot mogelijk publiek.
Het Festival LaMère wordt ondersteund door een 'comité van aanbeveling' bestaande uit: burgemeester Annemarie Jorritsma, presentator/cabaretier Jörgen Raymann en Joep Kramer, directeur van de Vereniging Bedrijfskring Almere.

IN KADER
Programmering festival LaMère 2010

Vrijdag 2 juli van 19.00 tot 24.00 uur
- Beethoven, the ultimate music invasion
- Tijdloos
- Berget Lewis & Soul Explosion
Zaterdag 3 juli van 19.00 tot 24.00 uur
- Frans Bauer met The First Showband
Voor het eerst: avondvullend, live in concert!
Met medewerking van: Bouke
Zondag 4 juli van 14.00 tot 20.00 uur
- Wolter Kroes
- Henk van Mokum
- Booming Piano's
- Michel Bak
- Ronald
- 2 FORCE


Locatie: de Esplanade, naast Schouwburg Almere en de MediaMarkt.
GRATIS ENTREE!
www.festival-lamere.nl