Ballade van het VerlangenAlmeers kleinkunstgezelschap brengt unieke Wilmink-voorstelling

10 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - In de kleine zaal van Kunstencentrum de Kunstlinie is zaterdagavond 13 juni een bijzondere voorstelling van kleinkunstgroep NotaBene. Deze groep van Marieke Moll, dochter van tekstdichter Willem Wilmink, zal die avond een liedjesprogramma op de planken zetten met veel (nagelaten) werk van Wilmink.


Willem Wilmink heeft zelfs een aantal teksten speciaal voor het Almeerse kleinkunstgezelschap NotaBene geschreven. Het gezelschap bestaat uit Marieke Moll (zang, (bas)klarinet, accordeon), Nick Teunissen (zang), Jan Deckers (piano, viool en zang) en Daniel de Boer (contrabas). Allen hebben een afgeronde kunstopleiding (conservatorium en theaterwetenschap).
Op dit moment spelen zij het programma 'Ballade van het Verlangen': een muzikaal-literair programma. Deze voorstelling kan het best worden omschreven als een muzikale achtbaan door een mensenleven. Het verlangen van de mens is de rode draad die de voorstelling aaneenrijgt.

Humoristische wending

De groep vormt een hechte eenheid. Marieke Moll, de dochter van Willem Wilmink, weet als geen ander de teksten van haar vader op de juiste manier te interpreteren. De grote kracht van de teksten ligt in het feit dat Willem met een simpel woord een prachtig beeld weet op te roepen. Vaak geeft hij een onverwachte, humoristische wending aan zijn teksten.
'Ballade van het Verlangen', zaterdagavond 13 juni om 20.00 uur in kunstencentrum De Kunstlinie. Die voorstelling is een try-out en is voor publiek toegankelijk voor slechts 5 euro per kaartje. Kaarten zijn te reserveren via e-mail: info@openpodiumalmere.nl of door te bellen met: 036-5321410.