Balletje slaan op de tennisbaan

08 juni 2020 10:50

ALMERE - Honderden tennisverenigingen uit het hele land hebben vanaf 4 juni hun deuren opengezet. Met de actie 'balletje slaan?' staan leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Ook in Almere, waar in ieder geval Joymere de actie steunt.

Met de actie 'Balletje slaan?' nodigen ze mensen uit op de tennisbaan, ook in Almere. Zo doet tennisvereniging Joymere in ieder geval mee. "Bij Joymere hebben we ook een dergelijke actie gehad door de leden vanaf het moment dat het weer kon gratis introduceés mee te laten nemen. Dat is een groot succes, wij hopen dat met de actie van Robin Haase dit nog te versterken."

Robin Haase

Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis. Nederlands nummer één bij de mannen, Robin Haase, grijpt deze gedwongen pauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor de breedtesport.

Daarnaast is ook de gehele Nederlandse tennistop bij de actie betrokken, waaronder nummer 7 van de wereld Kiki Bertens, het voltallige Nederlands Davis Cup-team, 's werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Om zoveel mogelijk niet-tennissers te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer.

De Nederlandse tennisgemeenschap nodigt hierbij alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Haase: "Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren."

Toptennissers

Honderden tennisverenigingen uit het hele land hebben vanaf 4 juni hun deuren opengezet. Hun leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Daarnaast is ook de gehele Nederlandse tennistop bij de actie betrokken, waaronder nummer 7 van de wereld Kiki Bertens, het voltallige Nederlands Davis Cup-team, 's werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Om zoveel mogelijk niet-tennissers te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer.

Iedereen is welkom om een balletje te komen slaan, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Mensen kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis. Kijk op de website van Wij Zijn Tennis voor meer informatie.

Initiatiefnemer Robin Haase. (Foto: aangeleverd)